Welkom


Welkom op de website van de jazzworkshop. Hier vind je nieuwtjes, update’s, foto’s, Pdf-en audiobestanden van het materiaal waar we mee bezig gaan en allerlei aanvullende informatie over de jazzcursus van de Kaliber Kunstenschool.

Het werkmateriaal op deze website is inmiddels een flinke database aan het worden van dingen waar ik altijd op teruggrijp en verzameld materiaal van de afgelopen workshops.

Deelnemers kunnen hier Pdf bestanden en bijbehorende audio downloaden. Onder C instrumenten vallen ook gitaar, fluit, bas (voor leadsheets). Ga niet bij voorbaat alles al lukraak downloaden, maar wacht de eerste les eerst af. Ik vertel dan wel welke dingen de komende lessen belangrijk zijn. En daarbij is het materiaal dat je hier op de site vind niet opzichzelf staand, maar bedoeld in combinatie met actieve deelname aan de workshops.

See you soon!

Ralph de Rozario

One Comment

 1. Dag Ralph,

  Met veel interesse zag ik dat er volgend jaar een jazz intro cursus/workshop gaat starten in Enschede.

  Ik kon gezien de info op deze site echter niet goed bepalen waar ik thuishoor. Zo kreeg ik niet helemaal mee wat de rol van ritme in de eerste lesgroep is, en de tweede lijkt me voor ritme interessanter, maar misschien iets te hoog gegrepen voor me.

  Maar misschien kun jij op basis van onderstaande info bepalen wat ik het best kan doen.

  Ik ben 52, speel sinds 4 jaar drums, heb daar ook les in. Vroeger heb ik ook 5 jaar gedrumd. Heb echter nog niet veel ervaring in samenspel in jazz, maar de behoefte daaraan is groot.
  Met vrienden improviseer ik wel wat. Vaak vrije improvisaties, en soms een standaard nummer van Miles Davis. Tevens speel ik een perzisch ritme-instument, de tombak. Daar heb ik meer ervaring in samenspel, omdat we wekelijks met een groep oefenen, en regelmatig optreden. Dus ik heb wel achtergrond in samenspel, interactie tijdens het spelen, dynamiek tijdens optredens e.d.

  Naast jazz gaat mijn voorkeur wat ritmes betreft vooral uit naar latin, en ook fusion. Met mijn docent probeer ik ze te integreren.

  Alvast bedankt voor je gewaardeerde raad, en op basis daarvan, misschien tot volgend jaar maart.

  Vriendelijke groeten,

  Ton van de Noort

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *