Reakties

6 Comments

 1. Hoi Ralph,
  1ste Pinksterdag. De indrukken van ons optreden zijn wat op hun plek gekomen.
  “Geniet ervan”, dacht ik zaterdagochtend op weg naar de stad, “want het is zo voorbij….”
  En zo was het. Stralend weer. Een fors podium waarop we met z’n allen relatief toch nog heel gedisciplineerd probeerden onze kunsten te doen. Met uitzicht op wat vermoedelijk vooral familieleden van de spelers waren. Welwillend in het zonnetje die twee uurtjes uitzittend. En jij, als een soort circusdirecteur, er tussendoor spoedend om op het juiste moment een beslissende aanwijzing te geven.
  Wat ging er eigenlijk mis? Misschien wel alles, maar feitelijk niets. Ik heb genoten. Al deed ik nauwelijks van wat ik me heilig voorgenomen had te doen. Veel van het ingestudeerde was op het moment suprème ver weg. Maar het voelde als een feestje.De finale van 8 weken in het diepe gegooid te zijn.

  Dank voor jouw enthousiasme, dank voor je engelengeduld, dank voor je informele werkwijze, waarbij je de lat voor mij in elk geval hoog had liggen. Ik heb in die 8 weken onstellend veel geleerd. Terwijl ik lang niet alles tot me heb kunnen nemen. Al met al heb ik me zeer gerealiseerd hoe leuk het is om samen te spelen en je niveau proberen te verbeteren.

  Bedankt Ralph.Al de energie die je erin gestopt hebt, was aan mij in elk geval zeer besteed. Ik heb genoten en ik heb geleerd. Dit is zeer voor herhaling vatbaar.
  Hans Arnoldy

 2. Ralph,
  Bedankt voor je aanwijzingen. Ja, is gewoon leuk om te doen en er mee bezig te zijn. Speel van nature liefst boogie woogie maar door de workshop en ja eerlijk is eerlijk jouw enthousiasme vind ik proberen om jazz te spelen steeds leuker worden.
  Ik ga er mee aan de slag en als ik wat te melden heb hoor je het. Fijne avond!
  Groetjes Henk Janssen

 3. …….rest mij niet veel dan je hartelijk te bedanken voor de cursus. Voor mij een sprongetje in het diepe, maar bijzonder leerzaam. Dank voor je begeleiding.

  misschien tot een andere keer,
  groet, Stef Fortkamp

 4. Ralph bedankt voor je inzet, deskundigheid en bevlogenheid.
  Veel plezier samen.

  Wil Sijbom

 5. Beste Ralph,

  Inderdaad was het een leuk optreden. Naar mijn gevoel hebben de deelnemers
  aardig wat geleerd tijdens de workshop en hebben we genoten van het optreden
  van zaterdag. En als dan de docent het ook nog ontzettend leuk heeft
  gevonden, dan moet het wel goed zijn geweest.

  Peter Westers

 6. Ha Ralph
  Dank voor de toegezonden “studio-opname” van het resultaat van de jazz improvisatie workshop. Na 8 instructieweken á 1 uur met overhandiging van een tiental A4 tjes met bladmuziek, akkoorden analyses en speeloefeningen in combinatie met het on line zetten van backing tracks en links naar interpretatie voorbeelden van Jazz giganten heeft iedereen genoeg materiaal voor maanden.
  De afsluitende samenspel sessie bewijst dat iedere deelnemer vorderingen heeft gemaakt die nieuwsgierig maakt naar het vervolg. De koudwatervrees en het met moeite loslaten van de uitgeschreven muzikale thema’s van de allereerste keer blijkt na die korte tijd vrijwel verdwenen.
  In plaats daarvan wordt “met ieders hele hebben en houden” geprobeerd gezamenlijk het thema zo strak mogelijk onder elkaar te krijgen en vervolgens enkele persoonlijke muzikale uitvindingen te presenteren. “Foutjes” worden snel vergeten maar het speelplezier neemt toe en blijft .
  Voor mij was deze ronde niet de eerste keer maar zeker niet minder leerzaam. Na dit blok van acht weken krijgt de motivatie toch maar die verschillende oefeningen te gaan of blijven doen weer een serieuze impuls. Je opmerking dat alle grote jazz musici op het podium opvallen door hun totaal gebrek aan misbaar en druktemakerij sluit naadloos aan op de compacte versie van Jules Deelder op Deelderradio: … jazz bestaat niet uit allerlei avant garde fratsen maar gewoon: blaaaaaaaeeeeeezzen !!!!
  Blijf ik proberen; dank voor de tips, hints, op- en aanmerkingen
  tot de volgende keer
  Anton van Gemert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *