0

Korte cursus jazzimprovisatie

cropped-jazzworkshop-slotoptreden-in-de-Tor-18i308h-22hnf7e.jpg

 

In deze workshops wordt aandacht besteed aan gehoorstraining, timing, frasering, theoretische kennis van akkoorden, toonladders, ensemblespel etc.  Jazz en Blues stukken worden geanalyseerd en je krijgt studiemateriaal aangereikt om over typische jazz akkoordschema’s te leren soleren. De  workshop is met name geschikt voor blazers, strijkers, gitaristen, pianisten die relatief nieuw zijn op de hiervoor genoemde onderwerpen. Ook gevorderden kunnen meedoen. Wanneer ben je gevorderd? Bijvoorbeeld, als je al in een band of jazzgroepje speelt of je kunt al wat improviseren  over akkoordschema’s  of je hebt al vaker meegedaan met deze jazzworkshops. In de lessen kan iedereen speelervaring opdoen en je leert andere muzikanten kennen die net zo enthousiast met de jazztaal bezig willen zijn als jij.

De startdatum van deze eerste serie workshops wordt nog nader bepaald maar het begint in oktober/november 2016, op de donderdagavond van 19.30-20.30 uur in het Muziekkwartier in Enschede. De tweede serie start in het voorjaar 2017.

Kosten: 135 euro (10 lessen van 1 uur)

Minimaal aantal deelnemers : 5

Inschrijving en betaling gaat via Kaliber Kunstenschool. Via het contactformulier kun je kenbaar maken dat je wilt meedoen. Ik sluis je info dan wel door naar de administratie van Kaliber. Zet er ook meteen bij welk instrument je bespeelt.

Als je deze cursus hebt gevolgd ben je toegerust om samen met  andere muzikanten in kleine of grote combo’s jouw improvisaties te laten horen, bijvoorbeeld op de Dag van de Jazz Amateur die wordt gehouden in juni  in Jazzpodium de Tor in Enschede, één van de belangrijkste jazz venues van Nederland. Hier kun je fijn een flinke dosis stage experience op doen voor een belangstellend publiek van mede jazzamateurs en liefhebbers.

 jws 2013.3

Wil je meer weten of je aanmelden voor deze workshop aarzel dan niet om contact op te nemen met mij!

Overigens, ik geef ook individueel jazzgitaarles, los van de workshops. Dus als je geïnteresseerd bent neem ook hiervoor contact met mij op.

Ralph de Rozario
 ralphderozario@zoho.com

rozariojazz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *